منتديـــــــــاتـ لــولــ
اهلا بيكـ ياموعلم.
منورنا ومشرفنا ومسيطنا عـ الساحه..
ظبط بئي المنتدى معانا عشان نظبطك ونخلى حياتكـ أوفر مـ الاخر



هيـــــس وعيــــش مــع شبــــابــ زعبُـــــــوله
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالتسجيلدخولدخول اعضائنا http://img103.herosh.com/2011/02/19/337318869.pngphotoshopالقرءان الكريمــ

شاطر | 
 

 طريقه عمل الجمبري يالصوص

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
sosa
لول فاهمــ

لول فاهمــ
avatar

ولد ولا بنت :)) انثى
شغلكـ آد ايه ؟؟ : 77
نقــطكــ كام : 136
مسجل فـ المنتدى من....؟ : 28/04/2009

مُساهمةموضوع: طريقه عمل الجمبري يالصوص   السبت مارس 12, 2011 5:06 pm

طريقة عمل الجمبرى بالصوص , افضل طريقة لعمل جمبرى لذيذ
انهارضه لاقيت نفسى مفتوحه اوى فقلت اجهز افضل اكله بحبها و هى اكلة الجمبرى و انا بموت فى الجمبرى بكل طرق عمل الجمبرى المختلفه
و دى بقى يا حبوبات طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية اللى عملتها بيها انهارضه و طلع يجنن موت و الصوص كان يجنن لدرجة انى اكلت اكل انهارده مأكلتوش قبل كده و الحمد لله بالهنا و الشفا عليا




اولا مقادير عمل الجمبرى بالصوص
1- كيلو جمبري و يفضل حجم كبير او وسط
2- بصلة كبيرة مقطعة شرائح رفيعه
3- 2 قرن فلفل اخضر او رومي مقطع شرائح
4- 3 فصوص ثوم كبيرة مقطعه او مفرومه
5- ملح حسب الكميه اللى تحبيها لو بتحبى ملف كتير او خفيف
6- ملعقة صغيرة كمون + 2 حبات ليمون + ملعقة كبيرة زيت ذرة او زيت زيتون او عادى
7- بقدونس مقطع شرائح بأى كمية تحبيها


ثانيا كيفية تحضير الجمبرى اللذيذ :

اولا ننظف الجمبرى و نقشره بأيدنا و هو تقشيره سهل مش متعب
بعد التنظيف و التقشير يغسل الجمبرى جيدا بالماء و يصفى الماء و تتكرر العمليه الى ان ينضف الجمبرى كويس
بعد التنظيف نرش شوية ملح على الجمبرى و نعصر عليه نص ليمونه و نتركه فى طبق او صينيه لمدة 10 دقائق
بعدها نجهز اناء و نحط فيها المقادير كلها + نضيف على المقادير كلها الجمبرى + عصير ليمونه و نضع كل الخليط فى الحله و نضيف نص كوب ماء و نضعها على النار لمدة ربع ساعه و تغطى الاناء او الحله كويس و بعد ربع ساعه هتتذوقى احلى طعم فى الدنيا و هيطلع صوص يجنن و الجمبرى نفسه هيكون طعمه جنان و اللى تجرب منكم تقولى رأيها و بجد هتدمنو الطريقه دى فى عمل الجمبرى

انا بقى لما عملته اكلته مع كشرى مصرى و كان الجمبرى مع الكشرى طعمهم و انسجامهم مع بعض ميتوصفش
و تقدرى تقدمى معاه ارز صياديه او ارز ابيض و السلطه و زى ما تحبى و هتدعيلى بجد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل الجمبري يالصوص
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديـــــــــاتـ لــولــ :: ·٠•●●•٠· ·٠•قســــم الاهتمامــــات المشتركــه·٠•●●•٠· ·٠• :: ღ♥ღالديكــــــور والمطبـــخღ♥ღ-
انتقل الى: